Тамақ

Тауық кебабын қалай дайындау керек: 5 тамаша маринадтар.

Етті шырынды және дәмді ететін тағам дайындаудың барлық нәзіктіктері.

Етті қалай дайындау керек
Барбекю үшін тауықтың барабандары, жамбастары мен қанаттары өте қолайлы. Кеуде де қолданылады, бірақ ол құстың басқа бөліктеріне қарағанда сәл құрғақ болып шығады.
Сапалы тауық етін таңдаңыз. Еттің иісі жағымсыз немесе жабысқақ болмауы керек. Басқан кезде, еттегі шұңқыр тез тегістелуі керек.

Жамбас, аяқ және қанаттар бұзылмаған күйде қалдырылуы мүмкін. Бұл әсіресе грильде кебабты пісірсеңіз ыңғайлы. Кеуде 4-5 см жақтары бар кесектерге кесілуі керек.

Егер сіз аяқты дөрекі кескіңіз келсе, сіз әлі де сүйектерден құтылуыңыз керек.

Барбекю үшін тауықты қалай маринадтауға болады
Жас ет үшін небәрі 30 минут, ал ескі ет үшін кем дегенде бір-екі сағат жеткілікті. Тауық етін ұзақ уақыт бойы дайындаудың мағынасы жоқ. Қажет болса, кез келген етті салқын жерде түні бойы немесе тіпті күні бойы маринадтауға болады.

1. Кефир маринадындағы тауық кәуабы
Осылайша дайындалған ет әсіресе нәзік болады.

500 г пиязды сақиналарға кесіңіз, 2-3 түйір сарымсақ тураңыз.

2 кг құс етіне көкөністерді, 3 ас қасық өсімдік майын, тұзды, тауық дәмдеуіштерін, 500 мл айранды және ірі туралған ақжелкенді қосыңыз. Араластырыңыз.

Етті отқа қоймас бұрын, одан шөптерді алып тастаңыз.

2. Минералды суда маринадталған тауық кәуабы
Газдалған су етті жұмсақ етеді.

2 пиязды кішкене кесектерге кесіңіз және қолыңызбен араластырыңыз. 2 кг тауық еті мен қара бұрыш қосып, араластырыңыз. 600 мл минералды суға құйыңыз.

2-3 сағаттан кейін сұйықтықты алыңыз. 1 ас қасық тұз және 3 ас қасық өсімдік майын қосыңыз.

3. Соя-имбирь маринадындағы тауық кәуабы
Бұл рецепт етке жағымды дәмдеуіш береді.
Пышақ немесе блендер көмегімен 5-6 түйір сарымсақ пен аршылған зімбірдің бір бөлігін кесіңіз, оларға 150 мл соя соусын және 2 кг тауық етін қосыңыз. Араластырыңыз.

4. Аджика қосылған маринадталған тауық кебабы
Дәмдеуіштер құсты хош иіспен қанықтырады және оның дәмін одан да жарқын етеді.

100 мл өсімдік майы, 1½ шай қасық тұз, 1 шай қасық хош иісті бұрыш және 1-2 шай қасық құрғақ аджика араластырыңыз. 1½ кг тауық етін қосыңыз.
5. Бал-қыша маринадындағы тауық кәуабы
Кебабтың ащы, тәтті дәмі және алтын қоңыр қыртысы болады.

Дәміне қарай 3-4 ас қасық бал, 2 ас қасық қыша, 4 ас қасық өсімдік майы, тұз, ұнтақталған паприка және ұнтақталған кориандрды біріктіріңіз.

Сақиналарға кесілген 2 пиязды және 2 кг тауық етін қосыңыз. Мұқият араластырыңыз.

 Тауық кебабын қалай және қанша қуыруға болады
Құс етінің үлкен бөліктерін торда пісіру ыңғайлырақ, ал кесілген етті шашлыққа бұруға болады. Бөлшектерді бір-біріне тым тығыз қоймаңыз, әйтпесе олар піспейді.

Грильдегі көмірлер жанып, ақ күлмен жабылған кезде, етті төсеуге болады. Алғашқы 3-5 минут ішінде оны жиі аударып тұру керек. Содан кейін мұны әр 2-3 минут сайын жасаңыз.

Кебабты пісіру уақыты ет бөліктерінің мөлшеріне байланысты. Туралған етті 10-15 минуттан кейін алып тастауға болады, ал үлкен бөліктер 5-8 минут ұзағырақ қуырылады.

Кебабтың дайындығын пышақпен кесу арқылы тексеріңіз. Егер шырын мөлдір болса, етті оттан алу уақыты келді. Шала пісірілмеген бөлікте қызарған сұйықтық болады. Кебабты көп пісірмеңіз: тауық оңай кеуіп кетуі мүмкін.