Өзің жаса

Қалған ескі сабыннан жаңа сабын қалай жасауға болады

Ақшаны үнемдегіңіз келсе немесе жауапкершілікпен пайдалануды үйренгіңіз келсе, өзіңіздің қалдық сабыныңызды жасаудан бастауға болады. Бұл оңай, көңілді, кейде тіпті дүкендерде сатылатыннан да жақсы.

Негізгі принцип қарапайым: әртүрлі бөліктердің қалдықтарын ерітіңіз, содан кейін оларды біреуіне басыңыз. Мұны бірнеше жолмен жасауға болады, олардың әрқайсысында өз нәзіктіктері бар.

1-әдіс

  • Ескі сабын;
  • пластик пакет.

Қалған сабынды жинап, пакетке салып, микротолқынды пешке салыңыз. 1-2 минут қыздырыңыз. Нақты уақыт бөліктердің санына, сондай-ақ құрылғының қуатына байланысты.

Еріген сабын суыған кезде, оны қаптан шығармай, бір бөлікке айналдырыңыз. Содан кейін тоңазытқышқа салып, сабын қатқанша қалдырыңыз. Соңында одан кептеліп қалған буманы алып тастаңыз.

Әрине, сіз ең әдемі және өте асимметриялық бөлікті ала алмайсыз, бірақ олар міндетті түрде қолыңызды жууға қабілетті болады.

2-әдіс

  • Ескі сабын;
  • су;
  • үккіш;
  • микротолқынды пештер;
  • сабын ыдысы немесе басқа қолайлы пішін;
  • пленка

Ескі сабын бөліктерін жинаңыз. Оларды үккіштен өткізіп немесе майдалап турап, микротолқынды пеште қыздыруға болатын ыдысқа салыңыз. Сабын үгіндісінің әр кесесіне бір ас қасық су қосыңыз. Ыдыстарды микротолқынды пешке 30 секундқа қойыңыз, содан кейін мазмұнын араластырыңыз. Кесек суспензия алып, қажет болғанша қайталаңыз. Алынған массаны сабын ыдысы сияқты ұзын контейнерге жіберіп, пленкамен ораңыз. Сабын қатқанша бірнеше күн күтіңіз.Нәтижесінде біркелкі емес қалыңдықтағы сұр сабын алу керек. Ол мұқабаға ұқсамайды, бірақ қолмен жууға өте ыңғайлы. Егер сіз керемет әдемі өнімді алғыңыз келсе, үшінші әдіс сізге сәйкес келеді.

3-әдіс

  • Ескі сабын;
  • үккіш;
  • қазан;
  • су;
  • өсімдік майы;
  • эфир майы;
  • тағамдық бояу;
  • май;
  • пісіруге немесе мұзға арналған қалыптар.

Сабын кесектерін үккіштен өткізіңіз. Олар неғұрлым аз болса, соғұрлым біркелкі өнім аласыз. Қырындыларды кастрюльге салыңыз.Су қосыңыз. Мұнда рецепттер ерекшеленеді: кейбіреулер оны 1: 2 пропорциясында жасауға кеңес береді, басқалары сабын күйіп қалмас үшін жеткілікті мөлшерде құюды ұсынады. Қырынды мен судың қоспасын бір күн бойы сіңіруге болады, бірақ қажет емес.

Кәстрөлді төмен және орташа отқа қойып, әр 5 минут сайын немесе қоспасы жұмсақ болғанша араластырыңыз. Процесс бір немесе екі сағатқа созылуы мүмкін. Сабын пастаға немесе пюреге айналуы керек. Ең бастысы, оның күйіп кетуіне жол бермеу. Ыстықтан кастрюльді алыңыз. Бұл кезеңде кейбір сабын жасаушылар өсімдік майын қосуға кеңес береді (әрбір кесе үгітілген жоңқа үшін бір ас қасық), содан кейін бәрін мұқият араластырыңыз.

Сабыныңызды «ерекшелеңіз». Жағымды иіс үшін эфир майының бірнеше тамшысын және түсін өзгерту үшін тағамдық бояуды қосыңыз. Ал, мысалы, скраб әсері бар сабын жасағыңыз келсе, құрғақ сұлы ұнын қолданыңыз.

Еріген сабын қолыңызға жабысып қалмас үшін аздап май алыңыз да, қоспаны силиконнан пісіруге арналған ыдыс немесе мұз қалыптары сияқты контейнерлерге салыңыз.Сабын қатып қалсын. Ең ұзақ уақыт алуы мүмкін – бір апта. Бірақ, ең алдымен, жаңа сабын бір-екі күнде дайын болады.

 

Ұқсас посттар